Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky za rozumná slova. Velká karmaR^

0 0
možnosti

Zelení Češi? Nikdy!;-D

0 0
možnosti
Foto

Pane Mánku, to co tady píšete nikoho nezajímá. Prý mokřady. Boha jeho, co to je za kšeft. To takhle MEŘO, dejte se na tenhle byznys a budete v Tramtárii předseda vlády.... Jasně, máte ve všem pravdu, ale sám víte, že pravdu si můžeme strčit leda tak za klobouk.... Holt je zničený malý vodní cyklus a budeme tu mít polopoušť, s trochou štěstí už letos, sucho i přízemní mrazy i v červenci a v srpnu, no a co jako.... jaký to má vliv na dotační tituly pro obilnáře, to mi povězte....

0 0
možnosti
Foto

Vy jste šprýmař :-) a děkuji za názor

0 0
možnosti
Foto

Díky za zajímavý blog R^

1 0
možnosti
Foto

Pane autore, po velmi dlouhé době jsem si se zájmem přečetl konečně příčetné zamyšlení a analýzu, proč je u nás klima aktuálně takové, jaké je. Moc vám za ní děkuji. Jsem v tomto směru nevzdělán a mohu se spolehnout jen na svoje instinkty a ty s vaším textem naprosto souzní.

Příčin dnešního stavu je možná více, o jedné z nich jsem se pokoušel polemizovat ve svém blogu:

https://vladimirstastny.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=740229

1 0
možnosti
Foto

I váš příspěvek je zajímavý. Děkuji

1 0
možnosti
PS

Určitě bych motivoval moji rodinu, aby všichni šli a sázeli v lese stromky. Nebo aby na zahradách věnovali jeden záhon pro vypěstování sazenic stromů. Dříve se jezdilo na jižní Moravu tlouci do javorů aj. listnatých stromů pro semena a v lesní školce se ošetřovali sazenice. Vraťme se k přírodě, se kterou naši předkové žili v dokonalém souladu. Do roku 1918 celých 300 let věděli kdy a co zasít, zasadit, sklidit. kdy jít s kozou ke kozlovi, atp. Žádná doba temna, jak učí děti ve škole podle pana Jiráska, pomýleného spisovatele.

1 0
možnosti
PS

Více viz kniha dr. Sedláka "Falzifikátoři a falzifikace českých dějin" k dostání na:

https://www.agapebrno.cz/

0 0
možnosti
JT

J63i36r19i 23T82i28c24h53y

6. 5. 2020 16:23

Podobna temata zde jiz byla drive. Odbornici se k tomu vyjadrili lepe, nez mohu ja. Nejde jen o lesy, jde o niceni orne pudy - stavby budov, silnic a parkovist, vcetene nekonecnych monokulturnich lanu, o vysusovani bazin, o melioraci rek - richly odtok vody bez patricneho vuuziti. Pokud tyto prestupky zastavime a snad oi ponekud zlepsime, vody bude dost, v Cesku prameni hodne evropskych rek.

0 0
možnosti
TT

Toť pravda, ale pramení tady jen proto, že tady prší. ;-)

0 0
možnosti
PK

Zajímavé. Díky.

0 0
možnosti
JS

Děkuji za rozšíření vědomostí , snad jsem to pochopil R^

1 0
možnosti
AM

Máte v mnohém pravdu, ale že se klimatická změna vyvolaná činností lidstva do těchto procesů nepromítá, není pravda. Smrk je spíše horská dřevina, v našich podmínkách je v nižších polohách nepřirozený. Nicméně dokud byly průměrné teploty nižší, prosperovaly i smrkové monokultury v nížinách. Se stoupající teplotou se jakoby posunují klimatické pásma, teploty u nás začínají spíše připomínat ty ve středomoří (jako dítě jsem zažíval každou zimu sníh, teď už to není), a to je pro smrky špatné. Navíc kůrovec sucho a teplo miluje...

Takže ano, betonujeme, asfaltujeme, špatně se staráme o půdu a lesy, ale klimatická změna si také vybírá svou daň. A bude hůř.

Váš problém je, že to z ideologických důvodů sám sobě nedokážete připustit.

0 1
možnosti
Foto

Tím že se staráme špatně o lesy a půdu (na velkých plochách), tím zůsobujeme klimaticku změnu. To píši. Smrky jsou přirozené i v nižších nadmořských výškách. Například na Křivoklátsku, v Labských Pískovcích jsou refugia tzv. chlumního ekotypu smrku. Což se mi podařilo prokázat i genetickými analýzami prostřednictví genových markerů. POkud jde o CO2, tam se asi neshodneme, nevidím to jako problém, ale jako politicko byznysový marketing určitých skupin. Máme v atmosféře nějakých 410 ppm CO2, řed průmyslovou revolucí to bylo asi 290 ppm. Je prokázan, že rostliny chřadnou od nižších koncentrací než je 500 ppm. Při 150 ppm umírají, protože nejsou schopné fotosyntetizovat. Mj. v prvohorách, odkud máme černé uhlí, mělo CO2 koncetnraci 4000 - 7000 pp. Ve druhodorách, odkud máme hnědé uhlí, to bylo 1000 - 2000 ppm. Teploty byly cca 22°C. To jediné co nám hrozí, pokud se nějak oteplí a koncentrace CO2 na tom bude mít pramalý vliv je, že některá pobřeží se zaplaví. Ale bojovat proti tomu je směšné, jako se postavit geologické evoluci ...

4 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2725x
šumavák, milovník přírody, lesa, turistiky, ale i sportu. Zajímám se o téma ochrany přírody v mnoha souvislostech, laicky i profesně. Dříve ředitel NP Šumava.

Seznam rubrik