Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

P95a80v75e90l 74D79u91d92r

30. 4. 2020 16:30

Dobré ale měkké, tímto způsobem nic nevybojujeme. Green Deal je zločin proti přírodě i člověku.

0 0
možnosti
Foto

A proč neprší? Třeba proto, že jsme dokonale vyčistili ovzduší, takže v něm nejsou drobné částečky, které napomáhají kondenzaci vodních par.

0 2
možnosti
VT

..neporuíme větru, ani dešti... Zvlášť, pokud jen Německo má ve svých větrných farmách postaveno 30 000 větrníků. Přírodní zákony platí a platit jistě i dál budou, zákon zachování energie mezi ně patří. Pokud odeberete energii větru vrtulí a změníte jeho energii na energii elektrickou, logicky vítr svou energii ztratí. Už se i ví, a je fakt, že ve větrné farmě se třetí řada větrníků nestaví, protože jejich výkon by už byl hodně nízký. A to ještě existují větrníky belgické, holandské, britské... A zřejmě proto k nám od severozápadu už srážky nepřicházejí !!! Protože náš "evropský monzun" vůbec nemá sílu k nám dorazit.... Jen by mě zajímalo, kdo donutí ty ekoteroristy jejich větrníky zrušit.... A nebo vyčíslíme škody a necháme je to zaplatit... Ale to už je asi opravdu sci-fi ...[>-]

5 1
možnosti
ZC

víte jak vysoké jsou elektrárny vy fyziku... těma lopatkama tak maximálně drbete atmosféru na břiše... Tenhle blud už je dávno vyvrácený. Jestli má tohle nějaký vliv tak maximálně pár desítek metrů za elektrárnou. Běžte na opáčko do školy.

1 0
možnosti
Foto

Lesy jsou plné soušek a lidé topí smradlavým uhlím. Kde jsou ty doby, kdy babičky každý den vyrazily do lesa, aby se vrátily s otepí klestí na zádech. Lámaly suché větve, kam dosáhly a čipernější si nosily do lesa i pilku na násadě, aby dosáhly na ty vyšší. Kde jsou ty doby, kdy v lukách byly otevřené studánky, do kterých se při práci na poli chodilo se džbánkem pro průzračnou a chutnou vodu. Kdy se až s protivnou pravidelností střídaly dny deštivé se slunečnými. Kdy přesně v tuto dobu kachny na rybnících začaly za sebou vodit zástupy kachňat. Kdy většina lidí smysluplně pracovala a jen hrstka se na jejich práci přiživovala.

8 0
možnosti
SB

Naprostý souhlas s vaším článkem.

Krize kolem koronaviru je strašná věc, ale žádná epidemie nikdy nevyhubí všechny, leč jestliže se toto území stane pouští, bude to nás definitivní konec.

Stejně tak lidé jako celek přežijí války, ve kterých hodně jedinců zahyne, ale nikdy ne všichni. Lidé přežijí i státní bankroty. Stejně tak bych se nechtěl dožít dne, kdy tady bude příliš vysoké procento obyvatel jiné než tradiční evropské kultury, nicméně i v takových podmínkách se dá žít.

Ale nelze žít bez vody a potravin.

Proto tohle sucho považuji za největší z těch hrozeb, o kterých v současnosti víme.

6 0
možnosti
Foto

Klimatické změny provází a limitují rozvoj lidské populace. Není znám jediný argument, proč by se to nemělo zopakovat.

0 0
možnosti
JF

Poněkud ekonomický pohled na věc. Situaci nevyřeší lití miliard na boj s kůrovcem ale pohled na přírodní mechanismy, kterým je potřeba nechat prostor ... a to je i ten kůrovec, který nyní odstraňuje jen lesy na nevhodných místech, kam je nevhodně vysázel člověk aby jela právě ta ekonomika (to lití miliard). Ale les není ekonomika ale ekosystém a to i celá planeta. Současný stav je příliš výsledkem totiž poněkud jednostranného pohled na planetu a to jako na ekonomický systém ... to jsou i emisní povolenky apod. je třeba udělat jasnou hranici mezi ekonomickým systémem člověka a ekologii Gaie. ale není to nic jiného, že člověk bude muset omezit sám sebe a to je jeho úloha jako pána tvorstva ... je to totiž dost zajímavý úkol, a to zda zvládne něco nedělat ...

2 0
možnosti
PK

Bohužel nemáte společensko-ekonomický mechanismus, který by to zabezpečoval. Ani ten kapitalistický resp. sociálně-tržní model a "lepší" není znám. A v přerod člověka jak možná snil i Marx nevěřím.

0 1
možnosti
AL

Karma. Jen ještě pro upřesnění: "To ví přece každý, že jsou meze na obtíž. Rozorejme meze navždy, budeme mít k sobě blíž!" (komunistická častuška 50.let, děti se to povinně učily zpívat). Komunistický systém hospodaření napáchal nedozírné ekologické škody a komunistická ideologie napáchala škody morální, které se zatím pořád ezacelily. Zničení selského stavu, kdy sedlák věděl, že ho pole musí uživit dnes i za 30 let, vedlo k neosobnímu vztahu ke krajině ve stylu "po nás potopa".

4 0
možnosti
SB

Ne že byste neměl pravdu, ale obávám se, že postupná degenerace svobodné společnosti dospěla tak daleko, že dnes už v mnoha aspektech ta současná hloupost spontánní přesahuje tu tehdejší hloupost záměrnou.

Když se podíváme na některé čtvrti některých zápedoevropských velkoměst a uvědmíme si, že tuhle hrůzu ještě nadále mnozí přiživují a podporujíé, tak je to šílené. Tím spíše, že tohle je zcela viditelné, zatímco souvislost mezi úpravami krajiny a nedostatkem deště o třicet let později nebyla tak zřetelná.

2 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2725x
šumavák, milovník přírody, lesa, turistiky, ale i sportu. Zajímám se o téma ochrany přírody v mnoha souvislostech, laicky i profesně. Dříve ředitel NP Šumava.

Seznam rubrik